• Nieuw – mobiel wedden op sport bij Betcity!

  Met €20 gratis wedden!

  Probeer gratis!

Wedden op darten

Een van de meest populaire sporten bij de online bookmakers is darts, wat eens te meer aantoont dat deze sport bijzonder groot is. Nederlanders wisten in de loop der jaren veel successen te boeken met darten, denk alleen al aan de prestaties van Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Het gehele jaar door worden er grote dartstoernooien georganiseerd en kunnen de wedders een zakcentje bijverdienen. Lees hieronder meer informatie over waar jij kan wedden op darts en welke soorten inzetten er beschikbaar zullen zijn.

Inzetten op Darts

Een weddenschap afsluiten op een dartwedstrijd kan snel en gemakkelijk bij één van de online bookmakers. Deze aanbieders hebben deze sport namelijk altijd in het assortiment. Natuurlijk kan je naar de winkel rennen om een TOTO te zetten, maar dat heeft veel nadelen. Bookmakers geven de speler namelijk veel meer keuze qua soorten weddenschappen, hogere quoteringen en een leuke welkomstbonus. Een account aanmaken is gemakkelijk en dat zal slechts enkele minuten duren. Wedden op darts kan zowel via de computer, smartphone als tablet.

Meer Dart opties

Live sport kijken bij BetCity.nl

Je kan nu al enkele maanden legaal gokken en wedden op sport in Nederland. Dat is alleen mogelijk in de online casino’s met een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Je ....

Wat zijn de voordelen van online wedden?

Een weddenschap plaatsen op een voetbalwedstrijd doen wij al tientallen jaren. Vroeger moesten wij nog een formuliertje invullen en naar de tabakszaak lopen. Dat kan nog altijd, maar het is ....

Data: grootste sportevenementen in 2021

Het coronavirus gooide de sportwereld helemaal door elkaar in 2020. Grote sportevenementen werden afgelast, simpelweg uit veiligheid. Dit zorgt er ook automatisch voor dat 2021 één van de bijzonderste sportjaren ....

Wat is een Single-bet?

Online wedden kan op veel verschillende manieren en op nog meer soorten sporten. De keuze aan weddenschappen is enorm en soms voldoen quoteringen niet aan je wensen. Er zijn dan ....

5 tips voor online live wedden

Online wedden zit nog steeds in een stijgende lijn. De Coronacrisis in 2020 heeft er dan ook voor gezorgd dat nog meer sportliefhebbers juist online een gokje wagen. Niet zo ....

Op de PDC Home Tour wedden

De dartswereld kreeg een zware tijd voor de kiezen toen het coronavirus vrijwel de hele wereld in zijn greep kreeg. Alle toernooien werden geannuleerd en de dartliefhebbers moesten het zonder ....

World Matchplay Darts

Online wedden op de World Matchplay Darts Elk dartseizoen reizen de professionele darters de gehele wereld over om toernooien te spelen. Het gaat dan om kleinere evenementen, maar ook om ....

UK Open

Een van de meest populaire sporten onder de online wedders is darts. In het professionele darten worden er vele internationale toernooien afgewerkt, zoals bijvoorbeeld de UK Open. Het is één ....

Soorten weddenschappen bij darts

Elke dartswedstrijd zal aangeboden worden bij de bookmaker op het internet, maar de quoteringen zullen verschillen. Hoe beter een darter is, des te lager de notering. Een weddenschap op Michael van Gerwen zal dus in de meeste gevallen niet zoveel winst opleveren, maar gelukkig kan jij daar helemaal zelf verandering in brengen. Plaats bijvoorbeeld een handicap weddenschap, hiermee geef jij de tegenstander een virtuele voorsprong. Dit zal de quotering verhogen, maar datzelfde geldt natuurlijk voor het risico dat gelopen zal worden. Check hier welke soorten weddenschap er bestaan:

– Winnaar (of gelijkspel)

De meest simpele weddenschap is dit op de winnaar van een dartswedstrijd. Bij sommige wedstrijden is een gelijkspel niet mogelijk en dan is het speler 1 of speler 2. Deze inzet kan lucratief zijn wanneer jij gokt op een outsider of een enorme verrassing.

– Aantal legs/sets

Hoeveel legs of sets worden er gespeeld in de dartwedstrijd? Het is een simpele weddenschap, maar de spanning kan aardig oplopen. Stel jij bent er van overtuigd dat het een kort duel zal worden, aangezien de verschillen te groot zijn? Dan is een under inzet geschikt, bijvoorbeeld onder negen legs of drie sets. Hoeveel legs of sets er worden gespeeld hangt af van het evenement.

– Exacte uitslag

Stel er zal een wedstrijd worden gespeeld waarin er een ‘best of 11 legs’ zal gelden. Dan moet een speler zes legs winnen om als winnaar uit de strijdt te komen. Er kan dan ook ingezet worden op een ‘correct score’ weddenschap, oftewel de exacte uitslag. Dit kan bijvoorbeeld 6-3 zijn of 6-0. De quoteringen zijn hoog, maar de risico’s ook. Het is verstandig om wat te spreiden bij deze inzet.

– 180’s

Een darter kan in één beurt maximaal 180 punten scoren, door driemaal in de triple 20 te gooien. Zeker bij de betere darters gebeurd dit vele keren per wedstrijd. Er kan ingezet worden op het aantal 180’s in een duel, de speler met de meeste 180’s en wie de eerstvolgende zal gooien.

– Wie wint het toernooi?

Een darttoernooi kan enkele dagen of zelfs weken duren. Een lange termijn weddenschap is dan misschien een leuke optie. Je kan bijvoorbeeld wedden op welke darter het toernooi zal gaan winnen. Je krijgt zeker voorafgaand aan het darttoernooi mooie quoteringen aangeboden. Je kan wedden op een favoriet of meer geld proberen te winnen met een underdog. De quoteringen worden na iedere wedstrijd aangepast en kunnen dus steeds weer verschillen. De cash-out functie is vaak ook beschikbaar.

Veelgestelde vragen over darts wedden

 • Waar kan ik wedden op darts?

  Wedden op darts kan bij één van de online bookmakers. Je geniet van de beste quoteringen en je kan zelfs live wedden op dartwedstrijden. De kleine en de grote darttoernooien worden bij de bookmakers aangeboden.

 • Wat is het grootste darttoernooi?

  Het grootste en bekendste darttoernooi is het WK-darts bij de PDC. Het evenement zal in december/januari plaatsvinden. Alle wedstrijden op het WK-darts bij de PDC worden live uitgezonden op de televisie en via de streams.

 • Hoe gooi je een 180 bij darts?

  Je kan een 180 gooien door drie pijlen in de triple 20 te gooien. Het is de perfecte score met 3 dartpijlen en komt bij professionele dartwedstrijden vaak voor.

 • Wie is de beste Nederlandse darter?

  Michael van Gerwen is de beste Nederlandse darter. Mighty Mike won al driemaal het WK-darts bij de PDC en nog tientallen andere dartprijzen. Van Gerwen is de beste darter uit de Nederlandse dartgeschiedenis.

 • Hoe win je een leg bij darts?

  Dartspelers kunnen een leg winnen door als eerste een puntentotaal van 501 weg te spelen. De darter begint met 501 punten en moet op 0 zien te eindigen. De 0 kan alleen bereikt worden wanneer de laatste pijl in een dubbel gegooid zal worden. Een dubbel kan je gooien in de buitenste ring van het dartbord. Stel een darter heeft nog 20 punten over, dan moet hij of zij dus een dubbel 10 gooien.

 • Wat is King of the Oche?

  King of the Oche is een weddenschap die afgesloten kan worden bij darts. Het is een weddenschap die bestaat uit drie onderdelen. Je zet in op darter A of darter B. De darter waarop jij inzet moet de wedstrijd winnen, de hoogste checkout neerzetten en de meeste 180’s gooien. De quoteringen zijn vaak extra hoog, aangezien je als het ware drie verschillende weddenschappen moet winnen met King of the Oche.

 • Hoeveel legs in darts?

  Een dartwedstrijd zal bestaan uit legs en/of sets. Een darter moet bijvoorbeeld als eerste vier legs winnen of drie sets. Het kan per toernooi verschillen om hoeveel legs/sets het gaat. In de meeste wedstrijden worden er een oneven aantal legs of sets gespeeld, aangezien er dan sowieso een darter wint. Echter zijn er ook toernooien waarbij een gelijkspel wel tot de mogelijkheden bestaat.