World Matchplay Darts

Online wedden op de World Matchplay Darts

Elk dartseizoen reizen de professionele darters de gehele wereld over om toernooien te spelen. Het gaat dan om kleinere evenementen, maar ook om televisietoernooien. Het World Matchplay Darts is één van de grotere dartevenementen en wordt georganiseerd door de PDC. Elk jaar worden de wedstrijden gespeeld in de ‘Winter Gardens’ in het Engelse Blackpool.

Phil Taylor op de World Matchplay Darts

Het televisietoernooi World Matchplay Darts wordt gespeeld met een legsysteem. Hierbij wordt er veel op darten gewed. Deze speciale opzet heeft in het verleden al voor de nodige verrassingen gezorgd. Echter wist de inmiddels gestopte Phil Taylor maar liefst zeventien keer de finale te bereiken, waarvan hij uiteindelijk zestien finales won. Slechts éénmaal ging hij onderuit, namelijk tegen de Nederlander Michael van Gerwen. Taylor won tussen 2000 en 2004 het toernooi viermaal en zegevierde ook zeven keer tussen 2008 en 2014. Tegenwoordig strijden de darters jaarlijks om de Phil Taylor Trophy op dit evenement.

Voorrondes op de World Matchplay Darts

De World Matchplay Darts kent diverse voorrondes, waarin elke darter de kans krijgt om zich te plaatsen voor het toernooi. Datzelfde geldt overigens ook voor de UK Open en de Las Vegas Desert Classic. Uiteindelijk plaatsen 32 darters zich voor het hoofdtoernooi, waar gestreden zal worden om een prijzenpot van maar liefst 450.000 Britse pond. Ook voor wie graag wil wedden op darts is het toernooi een mooie gelegenheid natuurlijk.

Sponsoren van de World Matchplay Darts

Diverse gokbedrijven zijn in de laatste jaren hoofdsponsor geweest van de World Matchplay Darts. Van 2000 tot 2010 was deze eer weggelegd voor het bedrijf Stan James, dat tegenwoordig in handen is van het beursgenoteerde Unibet. In 2011 was SkyBet de hoofdsponsor en in 2012 was dat Betfair. Sinds 2013 is BetVictor de hoofdsponsor van het prestigieuze darttoernooi.