Wedden op de Tour de France

Wedden op de Tour de France

De Tour de France is één van de grootste en bekendste sportevenementen van het jaar. De wielercompetitie bestaat al sinds 1903 en is nog altijd ongekend populair. De beste wielrenners van de wereld komen bij elkaar en doen een gooi naar eeuwige roem. De nummer één in het klassement krijgt traditiegetrouw de gele trui uitgereikt, maar er zijn nog meer mooie prijzen te winnen. De Tour de France bestaat uit een ruim aantal etappes, maar slechts enkele namen maken kans op de Tour-winst. Jij kan ook een leuke prijs winnen met een weddenschap op de Tour de France. Het is namelijk mogelijk om bij één van de bookmakers te wedden op de Tour de France.

Wat is de Tour de France?

De Tour de France is een wielertour die zal plaatsvinden in Frankrijk. In de meeste edities gaat de Tour opvallend genoeg wel van start in een ander land, maar de meeste etappes worden verreden in het zonnige Frankrijk. De Tour duurt drie weken. De eerste editie van het wielerevenement werd georganiseerd in 1903. Diverse iconen wisten de Tour de France al vijf keer te winnen, waaronder de Fransman Hinault en de Belgische wielrennen Merkx. De Amerikaan Lance Armstrong won de Tour de France maar liefst zeven keer, maar moest deze titels afstaan nadat bekend werd dat hij doping had gebruikt. De uiteindelijk winnaar van de Tour de France heeft alle etappes afgelegd in de kortste tijd.

Etappes in de Tour de France

De Tour de France duurt drie weken en vrijwel iedere dag zal er een etappe plaatsvinden. Er zijn ook enkele rustdagen ingepland. De etappes in de Tour bieden steeds weer nieuwe kansen. Sommige etappes monden uit in een massasprint, terwijl de bergetappes andere wielrenners weer kansen bieden. Jaarlijks moeten de wielrenners enkele befaamde bergen zien te overleven, zoals de Alpe d’Huez en de Col du Galibier.

Online wedden op de Tour de France

Er kan bij de online bookmakers worden ingezet op alle etappes in de Tour de France. Het is zelfs mogelijk om te wedden op de uiteindelijke winnaar van de Tour de France. Het aantal inzetmogelijkheden is groot. Een weddenschap afsluiten is ook zo gedaan. Schrijf jezelf in bij één van de legale bookmakers, oftewel de goksites met een licentie van de Nederlandse Kansspelautoriteit. Er kan zelfs nog live worden ingezet op de etappes, bijvoorbeeld wanneer er nog slechts 50 kilometer moet worden verreden. De etappes in de Tour de France zijn vervolgens live te bekijken op de televisie of te volgen via Radio 1.