De Haagse voetbalclub ADO Den Haag werd opgericht in 1905 en wist in zijn bestaan al de nodige successen te behalen. ADO zegevierde tweemaal in het KNVB bekertoernooi, maar won ook twee keer de landstitel. Alle thuiswedstrijden worden gespeeld in het Cars Jeans Stadion, gelegen langs de snelweg. In de laatste vijftien minuten van de wedstrijd wordt er in het stadion ‘Haags Kwartiertje’ gezongen. In het seizoen 2019/2020 leek ADO Den Haag kansloos te degraderen, maar door het coronavirus kreeg de club een tweede kans. Dat bleek toch niet succesvol, want een seizoen later degradeerde de ploeg alsnog naar de Keuken Kampioen Divisie.

ADO Den Haag in de Europa League

Het meest actuele succes van ADO Den Haag werd bereikt in het seizoen 2010/2011. Onder de leiding van trainer John van der Brom wist de ploeg zich te plaatsen oor de Europa League. In dat seizoen won de club beide wedstrijden tegen Ajax en zegevierde het bij PSV. Tijdens de play-offs werd er gewonnen, wat een ticket opleverde voor de voorrondes van de Europa League. In de derde voorronde ging ADO Den Haag onderuit tegen Omonia Nicosia.

Supporters van ADO Den Haag

ADO Den Haag kent een bijzonder fanatieke aanhang, maar het stadion is zelden uitverkocht. In de jaren tachtig kwam de Haagse aanhang vaak negatief in het nieuws, door rellen, spreekkoren en zelfs bommen die op het veld werden gegooid. Tegenwoordig gebeurd dit niet meer zo vaak, waardoor de slechte naam enigszins minder is geworden. De naam van de harde kern is de ‘North Side’.

Stadion van ADO Den Haag

ADO Den Haag speelt al zijn thuiswedstrijden in het Cars Jeans Stadion. Tot mei 2017 ging het voetbalstadion nog voort onder de naam Kyocera Stadion. De bouw van het voetbalstadion kostte ongeveer 27 miljoen euro. Bij elke wedstrijd is er plaats voor meer dan vijftienduizend bezoekers.

Wedden op ADO Den Haag

Alle duels van ADO Den Haag worden zowel pre-match als live aangeboden bij de online bookmakers. Hierdoor kan er altijd en overal geld worden ingezet op deze voetbalwedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en de KNVB Beker. Nog geen lid van zo’n bookmaker? Profiteer dan ook direct van een gulle welkomstbonus! Sinds oktober 2021 is het mogelijk om legaal te wedden op voetbalwedstrijden.