De wereld van de Esports is in de laatste jaren uitgegroeid tot een miljardenbusiness. Er worden regelmatig grote evenementen georganiseerd, waarbij de deelnemers kans maken op prijzen van miljoenen euro’s. Een goed voorbeeld hiervan zijn de CS:GO toernooien.

CS:GO staat voor Counter Strike: Global Offensive en werd in 2012 uitgebracht door Valve Corporation. Er zijn momenteel al vier versies van Counter Strike in omloop, welke gespeeld kunnen worden op de Playstation, Xbox en computer. CS:GO is ook wel een multiplayer first-person shooter game, oftewel een actiegame. Elke speler beschikt over een eigen wapen en dient alle andere deelnemers uit te schakelen.

CS:GO evenementen

Over de gehele wereld worden er evenementen voor CS:GO georganiseerd, hieraan doen professionele teams mee. Het gaat dan om zogenaamde ‘Majors’ en ‘Minors’. De Majors zijn verreweg het belangrijkste en bekendste, deze toernooien worden gehouden door de ontwikkelaar Valve. Het is voor teams mogelijk om zichzelf via een kwalificatietoernooi te plaatsen voor deze toernooien. De Minors worden normaliter door derde partijen georganiseerd en kennen vaak een kleinere prijzenpot.

Wedden op Counterstrike: GO

Een weddenschap afsluiten op CS:GO is tegenwoordig mogelijk bij de online bookmakers. Hierdoor kan er zowel voor de wedstrijd als live ingezet worden via de computer, smartphone of tablet. Daarnaast wacht er bij deze bookmakers nog een leuke welkomstbonus op alle nieuwe leden, dit is een stortingsbonus over de eerste verrichte storting.

Er moet op enkele punten gelet worden bij het wedden op Counter Strike. Controleer altijd de laatste statistieken, probeer de ontwikkelingen binnen de teams goed in de gaten te houden en ga op zoek naar de beste noteringen. Er kan ingezet worden op een gebeurtenis tijdens een duel, de winnaar van een wedstrijd of een geheel toernooi.