EK 2020

Online Wedden op het EK voetbal 2020

In de zomer van 2021 zal voor de zestiende keer het Europees Kampioenschap voetbal worden gespeeld. Het eindtoernooi zal voor de eerste keer in de historie in meerdere landen worden gespeeld, maar liefst twaalf verschillende steden. In 2016 ging Portugal er met de titel vandoor, wie zal de opvolger worden?

Oranje op het EK 2020

Het Nederlands Elftal wist een einde te maken aan een dramatische reeks. Nadat de vorige twee eindtoernooien werden gemist, zal Nederland wel actief zijn op het EK 2020. Oranje speelt zelfs al zijn groepswedstrijden in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Het Nederlands Elftal was al voor het laatste groepsduel zeker van plaatsing voor het eindtoernooi. De Oranje Leeuwen eindigde op de 2e plaats in Groep C. Nederland won 6 van de 8 wedstrijden en eindigde nipt achter Duitsland. Echter wist Oranje wel Noord-Ierland, Wit-Rusland en Estland achter zich te houden in de kwalificatie voor het EK 2020. Nederland kon zich op twee manieren plaatsen, via de UEFA Nations League en het reguliere kwalificatietoernooi.

EK 2020 verplaatst naar 2021

De coronacrisis zorgde ervoor dat het EK 2020 geen doorgang kon vinden. Het toernooi moest noodgedwongen worden verzet naar de zomer van 2021. Het is vooralsnog onbekend of er publiek aanwezig zal zijn tijdens het eindtoernooi. De naam van het toernooi is overigens wel hetzelfde gebleven, namelijk het EK 2020!

Unieke opzet van het EK 2020

Het EK voetbal wordt normaliter in één of twee landen afgewerkt, maar daar komt in 2020 verandering in. De UEFA viert namelijk zijn zestigste verjaardag en doet dat op een hele bijzondere manier. Het EK zal worden gespeeld in twaalf verschillende landen, waaronder ons eigen Amsterdam. In eerste instantie zou ook Brussel één van de speelsteden zijn, echter werd de speelstad van de planning geschrapt omdat de bouw van het stadion niet snel genoeg verliep. Nederland is succesvol geplaatst voor het Europees Kampioenschap Voetbal en zal zijn groepswedstrijden spelen in de Johan Cruijff Arena.

Aantal landen op het EK 2020

In totaal zullen er 24 landen meedoen aan het Europees Kampioenschap voetbal in 2021. Er zal gespeeld worden in zes groepen van vier landen, elk gastland zal minimaal twee thuisduels afwerken. Bij de indeling van de groepen zal ook gekeken worden naar de afstand tussen de speelsteden.

Wedden op het EK 2020

Online wedders kunnen inzetten op de Nations League, het kwalificatietoernooi en het EK 2020 zelf. Het zelfs nu al mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de winnaar van het Europees Kampioenschap. Alle wedstrijden worden pre-match en live aangeboden. Inzetten is mogelijk om de winnaar van een interland, het aantal treffers en nog veel meer!