Online Wedden op het EK voetbal 2020

In de zomer van 2020 zal voor de zestiende keer het Europees Kampioenschap voetbal worden gespeeld. Het eindtoernooi zal voor de eerste keer in de historie in meerdere landen worden gespeeld, maar liefst twaalf verschillende steden. In 2016 ging Portugal er met de titel vandoor, wie zal de opvolger worden?

Oranje op het EK 2020

De grote vraag is momenteel of Nederland zich zal plaatsen voor het EK 2020. Oranje heeft in de afgelopen jaren al twee grote eindtoernooien misgelopen, maar de kans op plaatsing lijkt ditmaal groter dan ooit. Onder bondscoach Ronald Koeman heeft het Nederlands Elftal een nieuwe weg ingeslagen en hebben diverse talenten de kans gekregen om zich te laten zich op het hoogste niveau. Nederland kan zich op twee manieren plaatsen, via de UEFA Nations League en het reguliere kwalificatietoernooi.

Unieke opzet van het EK 2020

Het EK voetbal wordt normaliter in één of twee landen afgewerkt, maar daar komt in 2020 verandering in. De UEFA viert namelijk zijn zestigste verjaardag en doet dat op een hele bijzondere manier. Het EK zal worden gespeeld in twaalf verschillende landen, waaronder ons eigen Amsterdam. In eerste instantie zou ook Brussel één van de speelsteden zijn, echter werd de speelstad van de planning geschrapt omdat de bouw van het stadion niet snel genoeg verliep. Mocht Oranje zich plaatsen voor het EK, dan zal het minimaal twee wedstrijden spelen in de Johan Cruijff Arena.

Aantal landen op het EK 2020

In totaal zullen er 24 landen meedoen aan het Europees Kampioenschap voetbal 2020. Er zal gespeeld worden in zes groepen van vier landen, elk gastland zal minimaal twee thuisduels afwerken. Bij de indeling van de groepen zal ook gekeken worden naar de afstand tussen de speelsteden.

Wedden op het EK 2020

Online wedders kunnen inzetten op de Nations League, het kwalificatietoernooi en het EK 2020 zelf. Het zelfs nu al mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de winnaar van het Europees Kampioenschap. Alle wedstrijden worden pre-match en live aangeboden. Inzetten is mogelijk om de winnaar van een interland, het aantal treffers en nog veel meer!