Lange tijd was er slechts één kwalificatiemethode waarmee landen een EK konden bereiken, maar dit jaar start de UEFA Nations League. Dit is een totaal vernieuwde landencompetitie dat ook de kleinere landen de kans geeft om zich te kunnen plaatsen voor een eindtoernooi. Alle Europese landen zijn ingedeeld in poules met teams van ongeveer hetzelfde niveau, dit is volledig gebaseerd op de wereldranglijst.

Uitleg over de Nations League

In de UEFA Nations League spelen 55 landen mee, deze zijn opgesplitst in vier niveaus. In Divisie A zitten de beste landen, terwijl de kleine landen zijn terug te vinden in Divisie D. In elke groep zal de groepswinnaar zich plaatsen voor de ‘Final Four’. In deze laatste ronde zal blijken welk land er met de titel vandoor gaat en de splinternieuwe trofee.

Groepswinnaars in de divisie B, C en D zullen promoveren, terwijl de nummers laatst in de divisies A, B, C degraderen. Onder alle zestien groepswinnaars worden vervolgens vier directe plaatsen voor het EK 2020 weggegeven. In maart 2019 kunnen alle landen zich ook nog via het reguliere kwalificatietoernooi plaatsen voor het eindtoernooi.

Nederland in Divisie A

Het Nederlands Elftal zal het zeer lastig krijgen in de eerste editie van de Nations League. Oranje zal het namelijk opnemen tegen wereldkampioen Frankrijk en grootmacht Duitsland. De kans dat Nederland zich via deze route zal plaatsen voor het EK lijkt gering. Denk jij daar toch anders over? Dan kan er ingezet worden bij één van de vele online bookmakers. Alle wedstrijden tijdens de UEFA Nations League worden aangeboden, zowel pre-match als live. Nieuwe leden ontvangen ook nog een mooie welkomstbonus bij de bookmakers.