Kiki Bertens

Het Nederlandse tennis heeft er een heuse wereldtopper bij in de naam van Kiki Bertens. De Wateringse behoort op het moment van schrijven tot de beste twintig tennissters ter wereld. Bertens werd in december 1991 geboren en begon om haar zesde met de sport. In 2009 besloot de tennisspeelster om zich enkel en alleen nog te richten op tennis. Het grootste succes wist Bertens in 2017 te boeken door de halve finale te bereiken van Roland Garros. In mei 2018 stond Bertens ook nog kortstondig op de vijftiende plaats op de wereldranglijst.

Wedkantoor
Features
Bonus
Score
Probeer gratis
1
  • Nederlands wedkantoor!
  • Veilig met iDeal inzetten
  • Officiële vergunning!
  • €20 gratis wedden
  • €300 bonus bij het casino!
€20 gratis weddenschap!

Eerste succes op WTA niveau

Bertens brak in 2016 echt door op het hoogste niveau. Het talent bereikte al vroeg in het jaar de halve finale in Auckland en in Hobart. Bij beide toernooien moest de Wateringse eerst nog drie kwalificatieduels afwerken. In april van dat jaar was het opnieuw raak en bereikte Bertens de laatste vier in Rabat.

Het echte grote succes boekte Bertens in mei 2016, toen schreef zij namelijk de WTA van Neurenberg op haar naam. Dit was overigens niet de eerste WTA-titel van de tennisster, die al eerder een toernooi wist te winnen. In het dubbelspel in Neurenberg won Bertens ook de titel samen met Johanna Larsson.

Halve finale op Roland Garros

Heel Nederland zat aan de buis gekluisterd toen Kiki Bertens de sterren van de hemel speelde op Roland Garros. In 2016 wist zij namelijk door te dringen tot de halve finale van de Grand Slam. In de eerste ronde werd icoon Angelique Kerber opzij gezet en in de tweede ronde bleek Bertens ook te sterk voor Camila Giorgi. Beide overwinning werden niet verwacht, maar gaven de Wateringse wel vleugels.

Dit werd eens te meer duidelijk toen in de derde ronde ook verrassend werd afgerekend met Darja Kasatkina. In de vierde ronde op Roland Garros schakelde de Nederlandse ook nog eens Madison Keys uit, waardoor Bertens de eerste Nederlandse was in een kwartfinale op een Grand Slam sinds 1992. In de kwartfinale won Bertens in twee sets van de hoger geplaatste Timea Bacsinszky. Maar in de halve finale moest de tennisspeelster haar meerdere erkennen in Serena Williams, de Amerikaanse was op dat moment de nummer één van de wereld.

Bertens in 2018

Bertens heeft ook al de nodige successen mogen meemaken in 2018. De Nederlandse speelster won in het dubbelspel het Premier-toernooi van Brisbane, dit deed zij samen met de dubbelspecialist Demi Schuurs. Daarnaast werd het Premier-toernooi van Charleston ook gewonnen in het enkelspel.

Bertens bereikte ook de finale in Madrid door diverse favorieten uit te schakelen. De Nederlandse won onder andere van Caroline Garcia, Caroline Wozniacki en Maria Sharapova. In de finale werd er echter verloren van Petra Kvitová.