In de Eredivisie is Heracles Almelo al jarenlang een vaste waarde. Deze voetbalclub werd opgericht in 1903 en is vernoemd naar de zeer bekende Griekse halfgod Herakles. De club staat te boek als één van de oudste van ons land. Weinig mensen weten dat Heracles Almelo in zowel 1927 en 1941 de landstitel wist te winnen, daarnaast bereikte de ploeg in 2012 nog de finale van de KNVB Beker.

Eerste seizoen in de Eredivisie

In het seizoen 1962/1963 kwam Heracles Almelo voor de eerste keer uit in de Eredivisie, dit avontuur duurde tot de zomer van 1966. De Almelose voetbalvereniging degradeerde naar de Eerste Divisie en bleef hierin spelen tot 1985. Na één tussenseizoen in de Eredivisie kwam de club daarna opnieuw twintig jaar lang uit op het tweede niveau in Nederland.

Ommekeer onder trainer Peter Bosz

In het voetbalseizoen 2004/2005 wist Peter Bosz van het team een hecht elftal te smeden en dit had dan ook groot succes. Heracles Almelo won de titel in de Eerste Divisie, waardoor promotie naar het hoogste niveau een feit was. Vele voetbalkenners gaven weinig voor de kansen van Heracles, maar in de opeenvolgende seizoenen werd degradatie en nacompetitie steeds ontlopen. En ook in het seizoen 2018/2019 in Heracles Almelo er weer gewoon bij!

Heracles Almelo in de Europa League

Heracles Almelo wist in het seizoen 2015/2016 beslag te leggen op de zesde plaats in de Eredivisie. Hierdoor mocht de club meedoen aan de play-offs, waarin het te sterk bleek voor zowel FC Groningen als FC Utrecht. Heracles mocht zich daardoor gaan opmaken voor de derde voorrondes van de Europa League. Hierin speelde het in eigen huis met 1-1 gelijk tegen het Portugese FC Arouca en in het uitduel kwam het niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Deze voorronde was dan ook direct het eindstation in Europa.

Wedden op Heracles Almelo

Online bookmakers bieden alle wedstrijden in de Eredivisie aan, waaronder dus ook de duels van Heracles Almelo. Plaats een weddenschap voor de start van een wedstrijd of juist live gedurende een duel. Inzetten kunnen via de computer, tablet en smartphone worden geplaatst.