In Rotterdam is het goed vertoeven voor de voetballiefhebbers, deze stad kent namelijk meerdere professionele voetbalclubs waaronder SVB Excelsior. Deze club komt al lange tijd uit in de Eredivisie, het hoogste niveau van Nederland. Het stadion is gelegen in de wijk Kralingen. Hoewel de profclub niet bepaald de grootste van de stad is, heeft het in zijn clubhistorie wel al de nodige successen weten te behalen.

Excelsior heeft al vele seizoenen in de Eredivisie en de Eerste Divisie achter zijn naam staan, maar het verbleef het langste op het tweede niveau. Met name de wedstrijden tegen stadsgenoten Sparta en Feyenoord zijn speciaal voor de supporters en zijn dan ook extra beladen.

Algemene informatie over Excelsior

Excelsior werd opgericht in 1902 en is daardoor één van de oudste clubs in de Nederlandse competitie. Het is een echte arbeidersclub en alle thuisduels worden afgewerkt in het Stadion Woudestein. Dit bekende en bescheiden voetbalstadion biedt plaats aan ruim 4500 bezoekers.

Het stadion Woudestein staat te boek als één van de kleinste in de Eredivisie. Wel beschikte Excelsior rond 1958 als eerste voetbalclub over een overdekte staantribune. In 1930 werd er een groot succes behaald, aangezien Excelsior in dat seizoen de finale bereikte van de KNVB Beker. Dit duel ging uiteindelijk met 1-0 verloren tegen grote broer Feyenoord.

Wedden op Excelsior

Een weddenschap afsluiten op de wedstrijden van Excelsior is zeer gemakkelijk. Alle online bookmakers bieden de wedstrijden in de Eredivisie aan, zowel pre-match als live gedurende een duel. Er kan ook voor aanvang van het nieuwe seizoen worden ingezet op een eventueel kampioenschap van Excelsior, al lijkt die kans wel erg minimaal. Nog geen lid van een online bookmaker? Pak dan ook een welkomstbonus mee!