Elk seizoen strijden er vele voetbalclubs om de Europa League. Dit is na de Champions League het grootste Europese toernooi voor clubs. Het toernooi ging vroeger nog voort onder de naam ‘UEFA Cup’, maar heeft een hele metamorfose ondergaan. De winnaar van de Europa League ontvangt naast de beker ook nog een direct ticket voor de groepsfase van de Champions League. Het niveau is de laatste jaren flink toegenomen in de Europa League, zo zegevierde de Spaanse grootmacht Atlético Madrid nog in het seizoen 2017/2018.

Deelnemersveld van de Europa League

Waar de grote clubs in het verleden weinig waarde hechte aan de Europa League, is dat in de loop der jaren veranderd. Dankzij de hoofdprijs die recht geeft op deelname aan de Champions League, staat er voor elke club veel op het spel. Elk seizoen strijden er 48 voetbalclubs in de groepsfase van de Europa League, waarvan 32 clubs via de play-offs het hoofdtoernooi wisten te bereiken.

Kanshebbers op de titel in 2019

In de Europa League zijn er dit seizoen diverse favorieten voor de eindzege. Bij de bookmakers staan de Engelse clubs Chelsea en Arsenal bovenaan de lijst, gevolgd door FC Sevilla. Deze Spaanse club won tussen 2014 en 2016 driemaal het Europese toernooi. Andere kanshebbers op de prijs zijn Lazio Roma, AC Milan, Bayer Leverkusen, Celtic, Sporting Portugal en Zenit Sint-Petersburg. Natuurlijk zal hier verandering in komen wanneer de acht clubs uit de Champions League instromen.

Wedden op de Europa League

Elk seizoen kan er weer volop worden ingezet op de wedstrijden in de Europa League. Zet een geldbedrag in op de uiteindelijke winnaar van de Europa League of ga voor de losse wedstrijden. Er kan vanzelfsprekend ook gewed worden op doelpunten, kaarten, corners en zelfs doeltrappen. Alle online bookmakers bieden de duels in de Europa League aan, zowel voor de start van het duel als live gedurende de wedstrijd.