Wielrennen

Het is voor de liefhebber mogelijk om bij de bookmakers op tot wel vijftig verschillende sporten te wedden. Natuurlijk is wielrennen ook één van deze sporten. Alle grote wielerrondes komen voorbij, waaronder de Tour de France, de Giro d’Italia en de Vuelta. Maar ook klassiekers zullen pre-match en live worden aangeboden, zoals bij de Amstel Gold Race of het WK. Er kan ingezet worden op de winnaar van een race, de winnaar van een bepaalde trui of een head-to-head weddenschap.

Inzetten op de de winnaar van een trui

Bij elke grote wielerronde strijden de wielrenners om één van de felbegeerde truien. Tijdens de Tour de France draait het bijvoorbeeld allemaal om de gele trui, maar ook de bolletjestrui en de groene trui zijn bijzonder interessant voor de deelnemers. De leider van het klassement zal in de gele trui rijden in de Frankrijk, terwijl de leider van het puntenklassement de groene trui om zijn schouders mag dragen. De bolletjestrui gaat naar de beste klimmer en de witte trui is voor de leider van het jongerenklassement. Hier kan vanzelfsprekend op worden ingezet en er staan zeker voorafgaand aan een ronde prachtige quoteringen klaar.

Research doen voor een weddenschap

Er dan bij een gemiddelde race meer dan honderd verschillende wielrenners mee, welke allemaal zo hun eigen specialisme hebben en zwakke punten. Sommige wielrenners profiteren het beste bij lange afdalingen, terwijl de ander het beste uit de verf komt in de sprint. Het is daarom slim om altijd even te checken of een wielerrenner wel echt tot de favorieten behoort. Daarnaast is het ook verstandig om het nieuws te volgen, want een kleine blessure kan al roet in het eten gooien.

Bekijk ook even het deelnemersveld, want welke favorieten zullen er aan de start verschijnen? Grote kanshebbers op de prijzen zijn natuurlijk Froome, Porte en Quintana. Maar ook Tom Dumoulin is één van de wereldtoppers en kan zomaar aanspraak maken op de hoofdprijs.

Live wedden op wielrennen

Een spannende optie is het live wedden op wielrennen, jij kan dan terwijl een koers bezig is een weddenschap afsluiten. Zelfs in de laatste kilometers is het nog mogelijk om een inzet te plaatsen. Het is wat uitdagender en zal de spanning zeker doen laten stijgen. Daarnaast worden er vaak ook livestreams aangeboden, zodat jij rechtstreeks en gratis kan meekijken.