Telstar in de Keuken Kampioen Divisie

In de Keuken Kampioen Divisie komt het bekende Telstar uit. Deze voetbalclub uit Velsen-Zuid kwam voort uit een fusie tussen VSV en Stormvogels. Echter zijn deze twee clubs nog altijd actief binnen het amateurvoetbal. Telstar speelt zijn thuiswedstrijden in het Rabobank IJmond Stadion. Bij elke wedstrijden in eigen huis betreden de spelers het veld onder het liedje ‘Telsar’ van The Tornados.

Telstar in de Eredivisie

Nadat de club zijn debuut had gemaakt binnen het professionele voetbal, slaagde de club er meteen in om te promoveren naar de Eredivisie. Opvallend genoeg met groot succes, want Telstar verbleef maar liefst veertien opeenvolgende seizoenen in de Eredivisie. In 1974 schreef de voetbalclub geschiedenis door de zevende plaats op het hoogste niveau veilig te stellen. Echter degradeerde de club vier jaar later terug naar de Eerste Divisie, waar het tot op de dag van vandaag nog steeds actief in is.

Telstar in de play-offs

Telstar speelde eigenlijk nooit echt een grote rol in de Eerste Divisie, met een uitzondering in 1994. De Velsenaren kwamen in de reguliere competitie namelijk slechts één puntje te kort voor promotie. In 2018 wist de club zich voor de laatste keer te plaatsen voor de play-offs, al liep dat op niks uit. De Velsenaren kwalificeerde zich zesmaal voor de play-offs promotie/degradatie. In 1992 schreef de club geschiedenis door de halve finale te bereiken van het KNVB Bekertoernooi, waarin het zijn meerdere moest erkennen in Roda JC.

Wedden op Telstar

Iedereen kan een gokje wagen op de duels van Telstar, deze worden namelijk aangeboden bij de online bookmakers. Of je nu voor het duel of live tijdens de wedstrijd wilt wedden, er kan gebruik gemaakt worden van de meest actuele quoteringen. Online wedden op de Velsense club is mogelijk via de computer, tablet en smartphone.