Süper Lig

In Turkije spelen de beste voetbalclubs hun wedstrijden in de Süper Lig. Dit is namelijk het hoogste voetbalniveau van het land, voluit heet deze competitie ook wel de ‘Spor Toto Süper Lig’. Elk seizoen strijden achttien clubs om de landstitel, terwijl de drie laagst geklasseerde ploegen direct degraderen naar de TFF 1. Lig. De landskampioen kan zich gaan opmaken voor een avontuur in de Champions League, maar er zijn nog vele andere Europese tickets die worden vergeven in de Süper Lig.

Turkse clubs in de Champions League

Dankzij een relatief hoge klassering plaatst de kampioen van de Süper Lig zich direct voor de groepsfase van de Champions League. De nummer twee moet zich gaan opmaken voor de voorrondes van hetzelfde toernooi, deze club start in de derde voorronde en moet dus twee tegenstander overleven.

Tickets voor de Europa League

Elk voetbalseizoen plaatsen drie Turkse clubs zich voor de Europa League. Dit zijn de nummer drie en vier op de ranglijst, maar ook de winnaar van het nationale bekertoernooi. Mocht de winnaar van de beker ook bij de beste vier zijn geëindigd in de reguliere competitie, dan mag ook nummer vijf zich gaan opmaken voor een Europees avontuur.

Landskampioenschappen in de Süper Lig

In de afgelopen tien jaar wisten vier verschillende clubs de landstitels te veroveren in de Süper Lig. Het meest succesvol in deze periode was Galatasaray met vier landstitels, deze club won de competitie in 2012, 2013, 2015 en 2018. Beşiktaş JK wist landskampioen te worden in 2009, 2016 en 2017. Fenerbahçe SK was succesvol in 2011 en 2014, terwijl Bursaspor in 2010 voor een enorme verrassing wist te zorgen.

Wedden op de Süper Lig

Liefhebbers kunnen tijdens elke speelronde een geldbedrag inzetten op de Süper Lig. Alle wedstrijden worden zowel pre-match als live aangeboden bij de online bookmakers. Wedden kan op de computer, smartphone en tablet. Er kan ook nu al ingezet worden op de uiteindelijke winnaar van de Süper Lig.