Super League

In Griekenland spelen de beste voetbalclubs in de Super League. In deze competitie wordt er gestreden om de Griekse landstitel. Bekende clubs als Olympiakos Piraeus, AEK Athene en PAOK Thessaloniki komen uit in deze voetbalcompetitie. Bij de online bookmakers kan er ingezet worden de wedstrijden in de Super League.

Informatie over de Griekse Super League

In het seizoen 1959/1960 werd er voor de eerste keer gestreden in de Super League. Vandaag de dag spelen er elk seizoen zestien clubs in deze competitie. Elk jaar degraderen de drie laagst geklasseerde clubs terug naar de Football League, het tweede niveau van Griekenland.

De landskampioen wint naast eeuwige roem ook nog een ticket voor de Champions League. De nummer twee zal deelnemen aan de voorronden van het miljoenenbal. De nummers drie en vier komen in het opvolgende voetbalseizoen uit in de Europa League, datzelfde geldt overigens ook voor de winnaar van het nationale bekertoernooi.

Er zijn maar drie Griekse clubs die sinds 1959 onafgebroken op het hoogste niveau acteren, dat zijn Olympiakos Piraeus, PAOK en Panathinaikos. AEK Athene en Panionios ontbraken twee seizoenen.

Olympiakos Piraeus

De meest succesvolle club uit het Griekse voetbal is Olympiakos Piraeus. Deze club beschikt ook over een eigen basketbal en volleybal-ploeg. Olympiakos Piraeus bestaat al sinds 1925. De club won 44 keer de landstitel in Griekenland, waarmee het recordhouder is. Daarnaast won Olympiakos ook 27 keer de beker, 4 keer de Griekse Supercup en éénmaal de Balkan Cup.

Wedden op de Super League

Er kan bij de online bookmakers op alle wedstrijden in de Griekse Super League worden ingezet. Het is mogelijk om pre-match en/of live te wedden op deze voetbalduels. Natuurlijk kan er ook ingezet worden op welke club landskampioen zal gaan worden. Nieuwe leden ontvangen bij de bookmakers ook nog een aangename welkomstbonus.