Sevilla FC

De Spaanse voetbalclub Sevilla FC komt uit de gelijknamige stad en werd opgericht in 1890. Deze oude club kent een grote en zeer fanatieke aanhang, wat niet gek is aangezien er meer dan anderhalf miljoen mensen in Sevilla woonachtig zijn.

Sevilla is één van de subtoppers in de La Liga en heeft in zijn bestaan al diverse grote prijzen weten te winnen. Een van de bekendste voetballers die ooit in het shirt van Sevilla heeft gespeeld is Diego Maradona, al speelde de Argentijn slechts één seizoen voor de club. In Europa is Sevilla bijzonder succesvol gebleken, geen enkele andere voetbalclub won namelijk vaker de Europa League.

Eerste seizoenen van Sevilla FC

Nadat Sevilla FC werd opgericht begon het met enkele seizoenen in de regionale voetbalcompetities. In 1934 maakte de club de overstap naar de Primera División, oftewel het betaalde voetbal. In het debuutseizoen won het direct de nationale beker en in 1946 kroonde Sevilla zichzelf tot landskampioen van Spanje.

Sindsdien wist Sevilla FC geen enkele landstitel meer te veroveren en degradeerde de club in 2000 zelfs uit de hoogste divisie van het land. Een jaar later wist Sevilla meteen de titel te winnen in de Segunda División en promoveerde het gelijk weer. De club is daarna nooit meer gedegradeerd uit het hoogste niveau.

Prijzen in Europa

Sevilla FC is de meest succesvolle club ooit in de Europa League, wat vroeger ook wel de UEFA Cup was. In 2006 won het de UEFA Cup en een jaar later deed het dat opnieuw. Maar daar bleef het niet bij qua Europese prijzen, want tussen 2014 en 2016 won de voetbalclub drie keer de Europa League.

Wedden op Sevilla FC

Het is bij de online bookmakers mogelijk om een weddenschap af te sluiten op alle wedstrijden van Sevilla FC. Dit geldt zowel voor de duels in de La Liga, Copa del Rey als de Europa League. Het is ook mogelijk om te wedden op een nieuwe titel in Europees verband voor de Spanjaarden. Wedden kan op de computer, smartphone en tablet.