Scottish Premiership

In Schotland spelen de beste voetbalclubs hun wedstrijden in de Scottish Premiership. Deze competitie was de vervanger van de Scottish Premier League, waardoor de clubs sinds 2013 in de vernieuwde voetbalcompetitie spelen. In totaal strijden twaalf clubs om de Schotse landstitel, in het reguliere seizoen ontmoeten de clubs elkaar drie keer. Hierdoor speelt elke voetbalclub 33 wedstrijden.

Kampioenengroep in de Scottish Premiership

Nadat alle clubs 33 duels hebben afgewerkt zal de competitie in twee verschillende groepen worden gesplist. De zes beste clubs spelen uiteindelijk mee in de kampioenengroep, waar er per club vijf duels worden gespeeld. Hierdoor komt het totaal aantal duels op 38 voor deze ploegen.

Degradatiegroep in de Schotse competitie

Voor de laagste zes clubs op de ranglijst blijft de degradatiegroep over, waarin uiteindelijk de nummer twaalf direct zal degraderen uit het hoogste niveau en het volgende seizoen in de Scottish Championship zal gaan spelen. De nummer elf op de ranglijst zal voor lijfsbehoud spelen in de play-off met de nummer twee, drie of vier van de Championship.

Europese tickets

De Scottish Premiership bestaat nu vijf jaar en in alle seizoenen wist Celtic aan het langste eind te trekken. Hierdoor plaatste het zich steeds voor de tweede voorronde van de Champions League. Alleen de kampioen mag zich opmaken voor het miljoenenbal. Daarnaast worden er in de Schotse voetbalcompetitie ook nog drie plaatsen weggegeven voor de voorrondes van de Europa League.

Wedden op de Scottish Premiership

Alle wedstrijden in de Scottish Premiership worden dus aangeboden bij de online bookmakers. Hierdoor kan jij bijna wekelijks een inzet plaatsen op één van de duels in de Schotse competitie. Dit is mogelijk om de computer, smartphone en tablet. Mocht je overigens nog geen account hebben dan kan je ook gebruik maken van een mooie welkomstbonus.