Voetbalclub Real Madrid

De Spaanse Voetbalclub Real Madrid staat te boek als één van de meest succesvolle voetbalclubs ter wereld. De Koninklijke won de meeste titels in Spanje en op Europees niveau. Real Madrid degradeerde nooit uit het hoogste niveau van het land en kreeg de titel ‘Beste voetbalclub van de twintigste eeuw’ toegekend van de FIFA. De Madrilenen kennen één grote vijand/concurrent en dat is FC Barcelona. De duels tussen beide ploegen worden ook wel ‘El Clásico’ genoemd.

Prijzenkast van Real Madrid

Real Madrid werkt al zijn thuisduels af in een wit tenue, dit doet het al sinds de allereerste wedstrijd in 1905. Tot 1937 won de topclub al diverse landstitels, maar de echte succesperiode begon pas na de Spaanse burgeroorlog. In de jaren zestig won Real Madrid elf landstitels in vijftien voetbalseizoenen, daarnaast zegevierde de club in vijf achtereenvolgende jaren in de Europacup I.

Vandaag de dag heeft Real Madrid al ruim dertig landskampioenschappen weten te behalen en won het al vaker dan tien keer de Champions League. In zowel 2016, 2017 als 2018 wist trainer Zidane de voetbalclub naar de winst in het miljoenenbal te leiden.

Bekende voetballers bij Real Madrid

In het shirt van Real Madrid kwamen al vele wereldsterren in actie, waaronder Zinédine Zidane, Cristiano Ronaldo en Figo. In de zomer van 2018 verliet Ronaldo de Spaanse club en zetten hij zijn carrière voort bij Juventus. Er hebben ook enkele Nederlanders voor De Koninklijke gespeeld. Waaronder Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooy, Arjen Robben en Klaas-Jan Huntelaar.

Wedden op Real Madrid

Er kan bij elke online bookmaker worden ingezet op de wedstrijden van Real Madrid. Zowel in de Primera División als de Champions League. Zet live in of voor het eerste fluitsignaal. Online wedden kan via de computer, smartphone en tablet.