Primeira Liga

De hoogste voetbalklasse in Portugal is de Primeira Liga. Jaarlijks strijden de clubs hierin om de landstitel en de bijbehorende plaatsen voor de Europese toernooien. Grote voetbalclubs als Benfica, FC Porto en Sporting Lissabon behoren tot de landelijke top. Daarnaast strijden de landskampioen en de bekerwinnaar elk jaar tegen elkaar voor de Supertaça Cândido de Oliveira.

Landskampioenschappen sinds 1922

De Primeira Liga wordt al gespeeld sinds 1922 en heeft in totaal slechts acht verschillende landskampioenen opgeleverd. De grootmacht Benfica wist maar liefst 36 keer de titel te veroveren, terwijl FC Porto met 32 kampioenschappen ook zeker niet vergeten mag worden. Sporting Lissabon volgt met 18 titels en is daarmee de op twee na succesvolste club van Portugal. Overige landskampioenen zijn CF Belenenses (4), SC Olhanense, CS Maritimo, Carcavelinhos FC en Boavista Porto.

Europese tickets in de Primeira Liga

Elk seizoen vechten de clubs voor deelname aan één van de Europese toernooien. In de Portugese competitie plaatsen twee clubs zich voor de voorrondes van de Champions League, dat zijn de twee hoogst geklasseerde clubs uit de reguliere competitie. Daarnaast plaatsen ook twee clubs zich nog voor de Europa League. Een club zal instromen in de play-off ronde, terwijl de tweede club al in de derde voorronde instroomt.

Wedden op de Primeira Liga

Er kan bij de online bookmakers worden ingezet op alle duels in de Primeira Liga. De Portugese competitie staat hoog aangeschreven, waardoor er enkele honderden weddenschappen per wedstrijd beschikbaar kunnen zijn. Wedden kan op de computer, smartphone en tablet. Mocht je overigens nog geen account hebben bij één van de bookmakers? Profiteer dan direct van een welkomstbonus!