Premier League

Elke voetballer droomt ervan om ooit in de grootste en bekendste voetbalcompetitie van Europa te gaan spelen en dat is natuurlijk de Premier League. Deze competitie komt uit Engeland en is het meest lucratief. Dankzij de enorme televisiegelden beschikt elke club in de Premier League over een inkomstenbron van meer dan 200 miljoen euro. Hierdoor zijn de Engelse clubs bijzonder kapitaalkrachtig en kunnen de voetballers flinke salarissen verwachten. In de Engelse voetbalcompetitie spelen diverse Nederlanders, waaronder Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum.

Geschiedenis van de Premier League

De Premier League was in het verleden de competitie van Europa, het was één en al succes. Dit veranderde eind jaren tachtig toen de hooligans opkwamen en de Engelse competitie wegzakte. Het Heizel drama was dan ook het grote dieptepunt en zorgde ervoor dat er geen enkele Engelse club voor vijf seizoenen lang in actie mocht komen in de Europese competities. Het duurde tot 1990 voordat de Premier League weer opkwam, wat mede te danken was aan het Engelse elftal dat de halve finale wist te bereiken op het WK.

In de zomer van 1992 werd de Premier League opgericht en werden er nieuwe contracten gesloten omtrent de uitzendrechten. Dankzij deze bijzonder lucratieve deals konden de voetbalclubs meer voor elkaar krijgen op de transfermarkt en de beste spelers naar het land halen.

Sinds 1995 spelen er elk seizoen twintig voetbalclubs mee in de Premier League. Aan het einde van elk seizoen degraderen de laagste drie clubs op de ranglijst en verkrijgen zeven clubs een ticket voor één van de Europese toernooien. Tegenwoordig kwalificeren de vier beste ploegen zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League. De overige tickets zijn voor de Europa League.

Bekende Nederlanders in de Premier League

Er zijn in het verleden diverse grote Nederlandse sterren geweest die hun wedstrijden speelde in de Premier League. Spelers als Dennis Bergkamp, Robin van Persie en Ruud Gullit wisten naam te maken in deze voetbalcompetitie. Tegenwoordig is Virgil van Dijk de bekendste Nederlander in de Engelse competitie, de verdediger speelt voor Liverpool en was na zijn overgang de duurste verdediger ter wereld.

Wedden op de Premier League

Alle wedstrijden in de Premier League worden zowel live als pre-match aangeboden bij de online bookmakers. Vanwege de bekendheid van de competitie zijn er bij sommige wedstrijden wel honderden verschillende inzetmogelijkheden beschikbaar. Nieuwe leden ontvangen bij de bookmakers nog een welkomstbonus. Wedden kan via de smartphone, tablet en natuurlijk ook de computer.