Paris Saint-Germain

In het Franse voetbal is er slechts één absolute topclub actief en dat is Paris Saint-Germain. De Parijse voetbalclub domineert in de Lique 1 en schreef in de laatste jaren vele landstitel op zijn naam. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de financiële injecties die het heeft gekregen van de nieuwe eigenaar. PSG speelt zijn thuiswedstrijden in het alom bekende Parc des Princes. Vooral de duels tegen Olympique Marseille zijn heetgebakerd, deze duels worden ook wel ‘Le Classique’ genoemd.

Paris Saint-Germain kwam in het seizoen 1974-1975 voor het eerst uit in de Lique 1, het is daarna geen enkele keer meer gedegradeerd. Sinds 2011 is de club in handen van Qatar Sports Investments, die onder andere de komst van sterspelers Edison Cavani en Neymar hebben bewerkstelligt.

Snelste kampioenschap ooit in de Lique 1

Paris Saint-Germain wist in de afgelopen seizoenen vele records te breken, maar er is er eentje die vooral opvalt. Op 13 maart 2016 wist PSG namelijk zijn zesde landstitel te veroveren op het hoogste niveau van Frankrijk, dit deed het door met maar liefst 9-0 te winnen van het kleine AC Troyes. Opvallend genoeg waren er op dat moment nog acht wedstrijden te spelen, geen enkele andere club wist sneller een landstitel te veroveren als PSG.

Bizar transferbedrag voor Neymar

In de zomerse transferperiode van 2017 ging alle aandacht naar Paris Saint-Germain. De Franse topclub maakte namelijk de komst van de Braziliaanse wereldster Neymar bekend. De aanvaller kwam over van FC Barcelona voor het gigantische bedrag van 222 miljoen euro. Tot op heden is er geen hoger bedrag betaald voor een speler. Neymar staat tot 2022 onder contract bij PSG.

Wedden op PSG

Wil jij binnenkort een weddenschap plaatsen op een wedstrijd van Paris Saint-Germain? Ga dan naar één van de online bookmakers, dit is namelijk makkelijk, snel en mogelijk winstgevend. Pak ook gelijk de welkomstbonus mee, deze komt vaak in de vorm van een stortingsbonus of een gratis inzet. Een weddenschap plaatsen is mogelijk op de computer, laptop, smartphone en zelfs op jouw tablet.