Voetbalclub Juventus FC

In de Italiaanse voetbalcompetitie is het Voetbalclub Juventus dat al jarenlang domineert. Het is dan ook de meest succesvolle voetbalclub uit de Serie A. Juventus won al vele prijzen in de clubgeschiedenis en werd al in 1897 opgericht. Menig voetballiefhebber zal de bijnaam ‘De Oude Dame’ ook wel kennen, overige bijnamen zijn I Bianconeri en De Zebra’s.

Grootste successen

Juventus wist al vaker dan dertig keer het landskampioenschap op te eisen in de Italiaanse competitie, geen enkele andere club slaagde hierin. Opvallend genoeg won Juventus nog vaker de titel, maar de landstitels van 2005 en 2006 moesten worden ingeleverd. Daarnaast won De Oude Dame ook tienmaal het nationale bekertoernooi, diverse keren de Champions League en éénmaal de wereldbeker voor clubs. Hier blijft het niet bij, want Juventus won ook de Europacup 2, dat nu bekend staat als de Europa League.

Bekende spelers van Juventus

Het is geen verrassing dat Juventus door de jaren heen vele topspelers binnen de selectie heeft gehad. In het seizoen 2018/2019 maakte de Portugese icoon Cristiano Ronaldo zijn debuut voor de Turijnse club, maar de grootste speler ooit bij de club was Alessandro Del Piero. Andere topspelers die ooit voor Juventus uitkwamen waren Gianluigi Buffon, Pavel Nedved, Michael Laudrup, Zinédine Zidane en Roberto Baggio.

Wedden op Juventus

Bij de online bookmakers kunnen liefhebbers een weddenschap plaatsen op alle wedstrijden van Juventus. Dit kan zowel live als pre-match. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een inzet te plaatsen op de smartphone en tablet. Mocht je nog geen account hebben bij één van de bookmakers, dan kan jij altijd profiteren van een prachtige welkomstbonus.

Aangezien de quoteringen voor Juventus meestal aan de lage kant zijn, raden wij aan om handicap-weddenschappen te plaatsen. Wie meer risico durft te nemen kan ook wedden op de exacte uitslag of een doelpuntenmaker.