Honkbal

In Nederland is honkbal een relatief populaire sport, al is het niet te vergelijken met voetbal. Toch klinkt het misschien raar, aangezien de Nederlandse ploeg grote successen wist te boeken op internationaal niveau. Oranje zegevierde op zowel het WK als EK, het is een team waar elke tegenstander rekening mee moet houden. Honkbal is echter wel enorm groot in de Verenigde Staten, waar dan ook de bekendste honkbalcompetitie van de wereld wordt gespeeld.

Major League Baseball

In de Verenigde Staten wordt de Major League Baseball gespeeld, de meest bekende en grootste honkbalcompetitie op aarde. Elk seizoen worden er twee competities afgewerkt, namelijk de American League en de National League. Aan het einde van het seizoen spelen de beste ploegen uit de beide competities tegen elkaar in de World Series. Dat afsluitende evenement bestaat uit maximaal zeven wedstrijden, het team dat als eerste vier ploegen wint is de nationale kampioen. De meest succesvolle honkbalclub is de New York Yankees, zij wonnen het toernooi namelijk al bijna dertig keer.

Weddenschappen op honkbal

Bij de online bookmakers kan er vrijwel elke dag ingezet worden op één van honkbalwedstrijden. Aangezien deze sport wereldwijd wordt gespeeld, zal er altijd wel ergens een wedstrijd worden gespeeld. Wij hebben hieronder drie meest populaire soorten weddenschappen genoteerd:

– Winnaar van de wedstrijd

Welk team zal er met de winst vandoor gaan in een wedstrijd? Zet in op de thuisspelende of uitspelende ploeg. Het is een gemakkelijke weddenschap, maar kan wel een leuke winst opleveren. Let op, doe wel goede research en luister naar jouw eigen gevoel.

– Over/Under

Elke wedstrijd zal bepaald worden op hoeveel punten een team weet te scoren. Er kan bij de online bookmaker ook op de punten ingezet worden, simpelweg door te bepalen of er meer of minder dan een x-aantal punten worden gemaakt. En ook bij deze weddenschap kan een speler zelf bepalen hoeveel risico er genomen zal gaan worden en wat de potentiële winst zal zijn.

– Winnaar van een competitie

Welke club staat er aan het einde van het seizoen op de eerste plaats en mag zichzelf kronen tot landskampioen? Deze weddenschap is voor het lange termijn, aangezien een seizoen redelijk lang duurt. Toch kan de winst aardig hoog zijn, want de quoteringen zijn zeker de moeite waard.