Handbal

Wedden op Handbal

Handbal is in Nederland een redelijk populaire sport. Vooral tijdens de Olympische Spelen krijgt het veel aandacht. Deze balsport wordt over de gehele wereld gespeeld. En kent veel grote competities. Het niveauverschil kan hierdoor bij interlands behoorlijk groot zijn. Liefhebbers van handbal kunnen bij de online bookmakers ook een weddenschap plaatsen op de handbalwedstrijden. Hieronder geven wij meer uitleg over de sport. De betere clubs en hoe jij online kan wedden op handbal.

Grote Europese handbalcompetities

In Europa hebben vrijwel alle landen wel een eigen competitie en ook in Nederland. Maar de grotere competities zijn gevestigd in Frankrijk, Spanje en in Oost-Europa. In Portugal kennen wij twee heuse topploegen die ook op Europees niveau presteren, dat zijn Benfica en FC Porto. In Spanje is het voornamelijk FC Barcelona dat de toon zet. Maar ook in Litouwen, Roemenië en Slovenië wordt deze sport op een hoog niveau gespeeld.

Waarom weddenschappen doen op handbal?

Handbal is een snelle sport waarin veel doelpunten worden gemaakt, wat een groot deel van de populariteit kan verklaren. Voor online wedders is deze sport ook een verademing, puur omdat er veel kan gebeuren en er onwijs veel soorten weddenschappen beschikbaar zijn tegen hoge quoteringen. Vanwege het niveauverschil is het raadzaam om de handicap weddenschappen goed in de gaten te houden, maar ook de over/under weddenschappen zijn bijzonder spannend. De ene keer worden er ruim zestig punten gescoord terwijl het een week later saai blijft met maximaal veertig punten. Daarom is het verloop van een wedstrijd toch redelijk onvoorspelbaar bij het handbal. Het zijn vooral de hogere noteringen die handbal interessant maken voor de online wedders onder ons.

FC Barcelona in de Spaanse competitie

FC Barcelona is niet alleen in het voetbal een grootmacht, want ook in het handbal is de club haast onverslaanbaar. Deze handbalploeg speelt zijn wedstrijden in de ASOBOL, de Spaanse hoogste handbalcompetitie. De Catalanen weten al seizoenen lang de titel te grijpen en zijn ook actief in de Champions League. Aangezien het veel scorende FC Barcelona weinig concurrenten kent, zijn de quoteringen laag. Het is daarom slimmer om in te zetten op een handicap en daarmee de quotering te verhogen.