Voetbalclub Fortuna Sittard

Voetbalclub Fortuna Sittard neemt in het seizoen 2018/2019 deel aan de Eredivisie. De Limburgse voetbalclub wist zich als nummer twee van de Eerste Divisie te plaatsen voor het hoogste niveau, provinciegenoot Roda JC degradeerde juist uit deze competitie. De voetbalclub uit Sittard-Geleen werd opgericht in 1968.

De Limburgse club won in het verleden één keer het kampioenschap in de Eerste Divisie, welke vandaag de dag door het leven gaat als de Keuken Kampioen Divisie. Fortuna Sittard schreef daarnaast nog tweemaal de KNVB Beker op zijn naam. Het stadion van de voetbalclub kan bij elke thuiswedstrijd meer dan twaalfduizend fans verwelkomen.

Fortuna Sittard in de Europa Cup II

Fortuna Sittard wist zich in de clubgeschiedenis meerdere malen in het linkerrijtje van de hoogste klasse te spelen, maar een echte beloning bleef lang uit. In 1984 was dat anders, toen zegevierde de club namelijk in het bekertoernooi. Naast het eremetaal bracht dit ook een ticket voor de Europa Cup II op, waarin het ook hoge ogen wist te gooien. Fortuna Sittard knokte zich zeer knap naar de kwartfinales, maar dat bleek uiteindelijk het eindstation te zijn. De beste prestatie van Fortuna in de Eredivisie werd behaald in 1998, toen eindigde het namelijk op de zevende plaats.

Turkse eigenaar

Fortuna Sittard is sinds 2016 in handen van een Turkse investeerder. De club moest jarenlang vechten tegen faillissement, maar werd gered door deze kapitaalkrachtige Turkse voetballiefhebber. Naast meer financiële middelen kwamen er ook veel talenten van de topclub Galatasaray naar Limburg.

Wedden op Fortuna Sittard

Online bookmakers zullen komend seizoen alle wedstrijden van Fortuna Sittard aanbieden in het assortiment. Er kan zowel pre-match als live een weddenschap worden geplaatst op deze duels. Wees er tijdig bij en pak de beste quoteringen!