Voetbalclub FC Barcelona

Voetbalclub FC Barcelona staat bekend als één van de beste clubs ter wereld en dat is niet voor niets. De voetbalclub wist het hedendaagse voetbal voor eens en altijd te veranderen. FC Barcelona won in de afgelopen jaren diverse landstitels, grote Europese toernooien en ook nog eens de Wereldbeker voor clubs. Momenteel is Lionel Messi de grootste naam bij de Catalaanse club, maar ook zijn voorgangers Maradona, Cruiff en Ronaldinho zullen niet snel meer vergeten worden.

FC Barcelona werkt al zijn thuisduels af in het indrukwekkende voetbalstadion Camp Nou. Het kent een grote rivaliteit met Real Madrid, de wedstrijden tussen beide teams wordt ook wel ‘El Classico’ genoemd. Maar er heerst ook in mindere mate rivaliteit met nabijgelegen voetbalclubs als bijvoorbeeld Espanyol.

Catalaanse voetbalclub FC Barcelona

FC Barcelona werd opgericht in 1899 en kende in de eerste jaren vooral veel Zwitserse voetballers in de selectie. Supporters van de club voelen een echt trotsgevoel als het aankomt op FC Barcelona, dit heeft grotendeels te maken met de Spaanse burgeroorlog. FC Barcelona is voor en van de Catalaanse bevolking. De rivaliteit met Real Madrid is dan ook enorm en zal in de komende jaren zeker niet afnemen. Al sinds het begin kent de club paars-blauwe clubkleuren, vandaar ook de bijnaam Blaugrana.

FC Barcelona in de Champions League

De Catalaanse trots wist sinds de eeuwwisseling al viermaal de Champions League te veroveren, dit deed het in 2006, 2009, 2011 en 2016. In 1995 won de club de Europacup 1. Overige gewonnen prijzen van FC Barcelona zijn de ruim dertig landskampioenschappen en dertig nationale bekers.

Wedden op FC Barcelona

Bij vele online bookmakers worden de wedstrijden van FC Barcelona live aangeboden. Hierdoor kan er ook gedurende een duel nog geld worden ingezet tegen de meest actuele quoteringen. Natuurlijk is het ook mogelijk om vooraf al een weddenschap te plaatsen.