Fantasy Sport

Online sportwedden zit al jarenlang in de lift. Een leuke variant van wedden op sport is Fantasy Sports. Met dit spelvariant stel je zelf teams samen maar wel op echte sportcompetities gebaseerd, bijvoorbeeld de Premier League. Het uiteindelijke doel is om met jouw spelers zoveel mogelijk punten te scoren. Hoe meer punten je spelers halen, des te hoger kom je te staan op de wereldranglijst. Op deze pagina leggen we je het allemaal uit hoe het werkt en bij welke aanbieders je zoal terecht kunt.

Legaal wedden in de USA

In Nederland staat wedden op Fantasy Sport nog in de kinderschoenen. Toch is het sterk in opkomst, mede vanwege het weddenschappen element. Zo is sportwedden in de USA een legale vorm van wedden. In Nederland is vooral Fantasy voetbal populair, uiteraard omdat dit volksport nummer 1 is. Echter is Fantasy Sport in Engeland en met name in de VS al jarenlang enorm populair. Daar worden veel sporten beoefend waarbij statistieken belangrijk zijn voor het wedstrijdverloop en dus de puntentelling. Honkbal en American Football lenen zich heel goed voor Fantasy Sports. Het is zelfs zo dat alle grotere kranten in Engeland Fantasy leagues organiseren, gebaseerd op de echte competities.

Aanbieders van wedden op Fantasy Sport

Voor het wedden op Fantasy Sports kan je terecht bij meerdere aanbieders. Een bekende aanbieder is bijvoorbeeld Fanduel.com of Draftkings.com.

Draftkings

Bij Draftkings.com kan je 100% legaal meedoen aan verschillende fictieve competities zoals NFL, MLB, NBA, PGA en NHL en echt geld verdienen. Je team kan je binnen 2 minuten al samenstellen. Je speelt 1 tegen 1 of kiest voor een grotere poule of toernooi. Je kan kiezen voor het spelen van golf, baseball, MMA, Nascar en Soccer. Meld je een vriend aan dan verdien je geld dat je weer kan besteden aan het uitbreiden van je selectie. Je tegoed wordt na aanmelding verdubbelt indien je geld inzet.

Fanduel.com

Bij Fanduel.com speel je mee in competities zoals NFL, MLB, NHL, CFB, CBB of NBA. Je kunt kiezen voor het spelen van 1 tegen 1, leagues, toernooien of 50 vs 50. Je moet simpelweg de meeste punten verdienen om te kunnen winnen. Een pluspunt is dat men bij Fanduel.com ook kan meespelen op de smartphone. Bij aanmelding ontvangen deelnemers een welkomstbonus en je verdient geld iedere keer wanneer je een spel opent. Deelnemers ontvangen een fee indien zij anderen aanmelden.

Sorare

Sorare draait op het crypto-platform Ethereum en is een Fantasy voetbalspel. Je kan spelerskaarten winnen met jouw team en kopen op de veiling. De spelers in jouw team moeten op het echte veld goed presteren, want alleen op die manier kan jij winnen. De meest zeldzame kaarten kan jij verkopen op de veiling. Er zijn in 2021 kaarten verkocht voor enkele miljoenen euro’s. Sorare is gratis voor alle voetballiefhebbers en je kan er dus ook geld aan gaan verdienen. Sorare werkt samen met de Eredivisie, waardoor ook de bekende spelers uit de Nederlandse competitie langskomen.

Aanbieders van wedden op Fantasy Sports in Nederland

In Nederland zijn er ook enkele aanbieders bij wie men kan wedden op Fantasy Sports. Echter valt hier vrijwel niets te winnen. Een van die aanbieders is Scorito.com of Zweeler.com. Op deze websites kan men echter wel op een veilige manier bekend worden met het wedden op Fantasy Sports.