Voetbalclub Chelsea FC

In de Premier League zijn er elk seizoen opnieuw vele topclubs die kans lijken te maken op de landstitel, eentje daarvan is natuurlijk Voetbalclub Chelsea FC. Deze Londense voetbalclub wist in de clubhistorie zesmaal landskampioen te worden en schreef de FA Cup (7x), League Cup (5x), de Europacup II (2x), de Europa League en de Champions League op zijn naam. Slechts vijf clubs wisten alle drie de grote Europese prijzen te winnen en Chelsea is er daar één van.

Bijnaam ‘The Blues’

Chelsea FC staat bekend om zijn blauwe tenue, waardoor het ook de bijnaam ‘The Blues’ heeft gekregen. Alle thuiswedstrijden van deze club worden gespeeld in het Stamford Bridge Stadium. Bij elk thuisduel zitten er ruim veertigduizend bezoekers in het wereldberoemde voetbalstadion.

Russische eigenaar van Chelsea FC

De voetbalclub Chelsea FC is sinds 2003 in handen van Roman Abramovitsj. Deze Russische oliemagnaat betaalde destijds een bedrag van 200 miljoen euro voor de club. Gekeken naar de uitgaven zou de Rus sinds 2003 al meer dan 1,5 miljard euro hebben geïnvesteerd in de voetbalclub. Diverse sterspelers hebben dan ook bij Chelsea gespeeld in de afgelopen jaren, waaronder Eden Hazard, Frank Lampard, Arjen Robben en Deco.

Clubrecords van Chelsea

Tussen 1961 en 1980 kwam Ron Harris uit voor Chelsea, deze speler wist in die periode een recordaantal van 795 wedstrijden te spelen. Geen enkele andere speler speelde meer duels voor deze Engelse topclub. Frank Lampard kwam tot 450 wedstrijden in het shirt van The Blues en was daarin 203 keer trefzeker, hiermee heeft hij wel het record van meeste doelpunten voor de club in handen.

Wedden op Chelsea FC

Chelsea FC speelt elk seizoen zijn wedstrijden in de Premier League, maar ook in de toernooien zoals de FA Cup en de League Cup. Daarnaast komt de ploeg ook uit in één van de twee Europese toernooien (Europa League of Champions League). Op al deze wedstrijden van Chelsea kan bij de online bookmakers worden ingezet, zoals op de computer als de mobiele telefoon.