Voetbalclub Cardiff City

Voetbalclub Cardiff City is terug van weggeweest en zal in het seizoen 2018/2019 weer uitkomen in de Premier League. De club uit Wales werd opgericht in 1899, waarin het de eerste jaren uitkwam onder de naam ‘Riverside FC’. In 1908 werd de naam Cardiff City FC aangenomen en dit is daarna nooit meer gewijzigd. De thuisduels van de club worden afgewerkt in het Cardiff City Stadium. Sinds 2012 is Cardiff City in handen van de kapitaalkrachtige Vincent Tan.

Hoogtepunten van Cardiff City

De Welshe club heeft nog weinig hoogtepunten gekend in zijn bestaan. Voor het grootste succes moeten we zelfs terug naar 1924, in dat jaar eindigde de club op de tweede plaats op het hoogste niveau. In 2008 stond Cardiff City in de finale van de prestigieuze FA Cup en in 2012 werd de finale bereikt van de League Cup. Geen van beide finales werden echter gewonnen. In 2013 speelde Cardiff City voor de eerste keer mee in de Premier League.

Terugkeer op het hoogste niveau

In het eerste seizoen in de Premier League degradeerde Cardiff City direct weer terug naar de Football League Championship,  dus weer het tweede niveau. Na enkele seizoenen op dit niveau gespeeld te hebben promoveerde de voetbalclub in 2018 weer terug naar de Premier League. Deze prestatie werd behaald nadat Cardiff City op de tweede plaats eindigde op het tweede niveau, het kampioenschap ging naar Wolverhampton Wanderers.

Stadion van Cardiff City

Alle thuisduels van Cardiff City worden dus afgewerkt in het Cardiff City Stadium. Het stadion opende zijn deuren in 2009 en is ook de thuishaven van de rugbyclub Cardiff Blues. Er kunnen dus maximaal 26828 bezoekers plaatsnemen in het stadion.

Wedden op Cardiff City

Cardiff City speelt vele wedstrijden in een seizoen, in de Premier League en de verschillende nationale bekertoernooien. Hierdoor kan er bijna wekelijks ingezet worden op de duels van de Welshe voetbalclub. Wedden is mogelijk om de computer, smartphone en tablet.