Wedden op Tennis

Er zijn verschillende sporten die mateloos populair zijn, waaronder tennis. Deze sport wordt bijna het gehele jaar door gespeeld en kunnen live worden bekeken op de televisie. Met name de grotere Grand Slams verkrijgen veel media aandacht, maar ook de kleinere toernooien worden aangeboden bij de online bookmakers. Of het nu om ATP, WTA of ITF wedstrijden gaat, wedden kan altijd!

Hoe kan ik wedden op tennis?

Er zijn tegenwoordig vele online bookmakers actief, waar 24/7 een weddenschap geplaatst kan worden op elke denkbare sportwedstrijd. Tenniswedstrijden van over de gehele wereld komen voor in het assortiment van deze aanbieders. Het grote voordeel van een online bookmaker is dat er veel meer weddenschap mogelijkheden zijn dan bij een wedkantoor of de TOTO, daarnaast ontvangen alle nieuwe leden nog een welkomstbonus en andere lucratieve extra’s.

Wedden kan gemakkelijk via de computer, maar ook op de smartphone of tablet. Het is mogelijk om voor de start van een tenniswedstrijd in te zetten of zelfs live terwijl het duel aan de gang is. In sommige gevallen zal er ook nog eens een livestream worden aangeboden, waarop jij kosteloos kan kijken naar de wedstrijd waarop jij hebt ingezet. Geniet ook van promoties en andere fijne acties die regelmatig langskomen als lid van een bookmaker.

Live wedden op tenniswedstrijden

Misschien heb jij wel eens gehoord van pre-match weddenschappen, dit is een inzet die geplaatst zal worden voordat een tennisduel van start zal gaan. Maar veel wedders verkiezen live wedden, want dan kan er rechtstreeks terwijl een wedstrijd bezig is nog geanticipeerd worden op de gebeurtenissen en de huidige stand. Maar let wel op, want bij de live weddenschappen zullen de quoteringen voortdurend veranderen. De bookmakers zitten niet stil!

Wat zijn Grand Slams?

Op het allerhoogste niveau bij tennis worden er jaarlijks heel veel toernooien afgewerkt. Deze toernooien worden gespeeld op verschillende ondergronden, waaronder gravel en hardcourt. De bekendste toernooien zijn de zogeheten Grand Slams, hiervan zijn er vier stuks. Het gaat om:

Grand Slams – de grote vier toernooien

Wist je dat de Grand Slams heel veel overeenkomsten hebben? Zo worden alle Grand Slams georganiseerd voor zowel mannen als vrouwen. Duren alle toernooien precies 14 dagen. Is er voor 128 tennis(st)ers een toernooitickets beschikbaar, voor het dubbelspel voor 64 mannenparen en 64 vrouwenparen en voor het gemengd dubbelspel voor 48 paren. Dit zijn de meest prestigeuze toernooien en bieden ook verreweg de hoogste prijzengelden, wat het voor de beste tennisspelers de moeite waard maakt om hieraan mee te doen. Het spelersveld is dan ook ijzersterk bij de Grand Slams.

Soorten weddenschappen bij tennis

Tenniswedstrijden zijn erg populair bij de wedders op het internet. Dit komt vooral omdat het een snel spel is met veel verschillende soorten weddenschappen. Hieronder hebben wij een lijstje gemaakt met de meest populaire weddenschappen bij tennis:

Winnaar van een wedstrijd

Deze weddenschap is het simpelste en het meest duidelijk. Welke speler wint de wedstrijd? Daarop zal de inzet geplaatst worden. Het is algemeen bekend dat er twee tennisspelers tegen elkaar spelen, of twee keer twee bij het dubbelspel. De favoriet levert het minste op, terwijl een outsider flink wat geld kan opleveren. Een gelijkspel is niet mogelijk. Mocht de wedstrijd vroegtijdig eindigen door opgave, dan zal de inzet terug worden betaald.

Winnaar van het toernooi

Dit is een wat moeilijkere weddenschap, maar de quoteringen zullen ook hoger zijn. Welke speler wint het desbetreffende toernooi? En opnieuw zal de winst bij favorieten een stuk lager uitvallen. Kies verstandig, doe research en let vooral op de ondergrond. Sommige spelers hebben een duidelijke voorkeur voor een bepaalde ondergrond of toernooi.

Correcte score

De correct score weddenschap is tricky, maar kan behoorlijk winstgevend zijn. Voorspel de exacte uitslag van een set of de gehele wedstrijd. Dit kan overigens ook per leg. De uitbetaling zijn hoog, maar de kans dat jij gelijk hebt is ook wat minder groot.

Handicap legs

Zie jij één van de twee spelers gemakkelijk winnen, dan is een handicap inzet des te interessant. Jij geeft de andere speler een virtuele voorsprong, bijvoorbeeld +3,5 legs. Dan moet de favoriet winnen met op zijn minst vier legs verschil. Bij de handicap weddenschap ligt de standaard quotering rond de 1,80 euro.