Voorbeschouwing: FC Groningen – AZ

Het is chaos bij FC Groningen, de ploeg staat na vijf speelrondes namelijk op de achttiende en laatste plek in de Eredivisie. Om afstand te kunnen doen van deze dramatische positie moet er op de zondagmiddag worden gewonnen van AZ. De Alkmaarders komen op bezoek in de Euroborg, maar lijken toch zeker wel de favoriet. AZ speelde vorig weekend met 1-1 gelijk tegen Feyenoord en speelt fris en aanvallend voetbal.

Degelijk AZ

AZ is vele seizoenen een ploeg om rekening mee te houden en dat zal ook dit jaar weer zo zijn. De Alkmaarders verloren maar drie van de laatste tien competitieduels en wisten er vijf te winnen. In de onderlinge duels tegen Feyenoord gaat het de club ook redelijk voor de wind, zo won het drie van de laatste vier confrontaties. FC Groningen won overigens maar één van de laatste zes wedstrijden tegen AZ.

Moeilijkheden bij FC Groningen

FC Groningen wist dit seizoen pas één duel te winnen, dat gebeurde met een minimaal verschil op bezoek bij De Graafschap (0-1). De overige vier competitieduels gingen allemaal verloren, daarnaast wist de ploeg maar in één van die vier verloren wedstrijden het net te vinden. En ook de beide thuiswedstrijden tegen Willem II en PEC Zwolle liepen uit op een nederlaag.

Statistieken

– FC Groningen verloor vier van de laatste vijf wedstrijden in de Eredivisie
– FC Groningen won één van de laatste zes duels tegen AZ
– FC Groningen staat op de laatste plaats in de Eredivisie
– AZ won vijf van de laatste tien competitieduels
– AZ won drie van de laatste vier duels tegen FC Groningen
– AZ scoorde op zijn minst tweemaal in acht van de laatste tien uitwedstrijden

Voorbeschouwing: Feyenoord – FC Utrecht

Feyenoord zal de zondagmiddag openen met een prachtig duel tegen FC Utrecht. Toch hebben de Rotterdammers normaliter weinig moeite met deze tegenstander, zeker in thuisduels. Daarnaast is de ploeg van trainer Dick Advocaat nog duidelijk zoekende en zal in een totaal andere formatie aantreden. Wij zien de thuisploeg relatief gemakkelijk aan drie punten komen.

Feyenoord oppermachtig in de Kuip

Feyenoord speelt traditiegetrouw altijd goed in thuiswedstrijden, zo werden de laatste zes competitiewedstrijden in de Kuip gewonnen. Bij de laatste vijf thuisoverwinningen kwam Feyenoord dan ook minimaal driemaal tot scoren. Het lijkt ons zeer sterk dat FC Utrecht voor een stunt kan zorgen in Rotterdam.

Slechte seizoensstart van FC Utrecht

De Utrechters hebben een bijzonder teleurstellende seizoensstart achter de rug, maar de gifbeker lijkt nog niet op. FC Utrecht won dit seizoen slechts één wedstrijd en het verloor tweemaal. Na vijf speelrondes wist de ploeg pas vijf punten te behalen, wat natuurlijk zwaar onder de maat is voor deze club. FC Utrecht won één van de laatste uitduels bij Feyenoord.

De Utrechters zullen in dit duel aantreden in een 4-3-3 formatie, nadat het dit seizoen de gehele tijd 4-4-2 speelde. Het sterke middenveld van Feyenoord kan hier dankbaar gebruik van maken.

Statistieken

– Feyenoord won vijf van de laatste zes thuiswedstrijden tegen FC Utrecht
– Feyenoord won de laatste zes thuisduels in de Eredivisie
– Feyenoord kwam in de laatste vijf winstpartijen in eigen huis minimaal driemaal tot scoren
– FC Utrecht won één van de laatste vijf duels in Eredivisie
– FC Utrecht zegevierde in één van de laatste zes uitduels tegen de Rotterdammers

Voorbeschouwing: Sevilla – Standard Luik

Standard Luik heeft enkele weken met teleurstellende resultaten achter de rug, maar het zal nu een niveautje hoger moeten gaan spelen. De Belgen gaan namelijk op bezoek bij Sevilla. De Spaanse club wist in de laatste jaren meerdere keren het toernooi op hun naam te schrijven en hechten grote waarde aan de Europa League. Wij zien een pijnlijk avondje tegemoet voor Standard Luik.

Zwakke seizoensstart van Standard Luik

Standard Luik kent een dramatische start van het nieuwe seizoen. De Belgische club werd uitgeschakeld in de voorrondes van de Champions League en won daarnaast slechts twee van de laatste acht gespeelde duels. Hoewel er wel degelijk veel kwaliteit in de ploeg zit, lijkt het er maar niet uit te komen. Een resultaat op bezoek bij Sevilla lijkt dan ook bijna uitgesloten.

Sevilla goed op dreef

Sevilla zal hoogstwaarschijnlijk wel over de Belgen gaan heenlopen. Zeker gezien de ploeg aast op revanche na een teleurstellende start van de competitie. Na vier speelrondes staat Sevilla in de landelijke competitie op de twaalfde plek. In de Europa League zijn de resultaten beter en wist het de laatste acht duels in de EL te winnen. Daarnaast kreeg Sevilla in de laatste vier Europa League duels geen tegendoelpunt.

Statistieken

– Standard Luik won twee van de laatste acht duels
– Sevilla won de laatste acht duels in de Europa League
– Sevilla kreeg geen tegentreffer in de laatste vier EL-duels
– Sevilla verloor maar twee van de laatste zeven thuisduels in het huidige seizoen

Voorbeschouwing: Ajax – AEK Athene

Nadat PSV er niet in wist te slagen om te stunten in Camp Nou, is het aan Ajax om de belangrijke punten te pakken in Europa. De Amsterdammers beginnen het Champions League avontuur met een thuisduel tegen AEK Athene. Wij zien de thuisploeg winnen met ruime cijfers, zeker wanneer het publiek achter de ploeg gaat staan. Bij de online bookmakers kunnen er leuke bedragen gewonnen worden met deze weddenschap.

Goede start van Ajax

Het seizoen begon zeer voortvarend bij Ajax. De ploeg wist meerdere voorrondes te overleven richting de groepsfase van de Champions League en is ook nog altijd ongeslagen in de Eredivisie. In de Nederlandse competitie kreeg Ajax slechts één tegendoelpunt om de oren, in de overige zes Eredivisieduels werd de nul gehouden. In vijf van de laatste zeven duels van Ajax wist het ook nog eens minimaal driemaal tot scoren te komen. Opvallend hierin is het aandeel van spits Klaas-Jan Huntelaar, hij scoorde namelijk zesmaal in de laatste vier duels.

Underdog AEK Athene

In Groep E lijkt AEK Athene de zwakste ploeg, de overige tegenstanders van Ajax zijn namelijk Benfica en Bayern München. Maar mochten de Grieken stunten in Amsterdam, dan zal daar wel verandering in gaan komen. Echter wist AEK Athene slechts twee van de laatste negen wedstrijden in de Champions League te winnen en verloor het acht van zijn laatste twaalf uitwedstrijden in Europa.

Statistieken

– Ajax verloor geen van de laatste acht duels in de Champions League
– In zes van de laatste zeven wedstrijden wist Ajax de nul te houden
– Ajax kwam in vijf van de laatste zeven duels minimaal drie keer tot scoren
– AEK Athene zegevierde in twee van de laatste negen CL-wedstrijden
– AEK Athene kreeg in zes van de laatste negen wedstrijden minimaal één tegendoelpunt

Voorbeschouwing: Real Madrid – AS Roma

De eerste wedstrijden in de Champions League zijn achter de rug, maar ook op de woensdagavond staat er nog genoeg moois voor ons klaar. Titelverdediger Real Madrid begint het Europese seizoen met een thuisduel tegen AS Roma. Wij zien de thuisploeg gemakkelijk winnen tegen de zwalkende Italiaanse ploeg.

Real Madrid in de Champions League

Real Madrid pakte vorig seizoen opnieuw de titel, maar zal het dit jaar moeten doen zonder Cristiano Ronaldo. Hoewel de ploeg het verlies van de sterspeler goed opvangt, speelde het afgelopen weekend wel met 1-1 gelijk tegen Atletic Bilbao. In de drie duels daarvoor werd wel steeds gewonnen en kwam de ploeg tienmaal tot scoren. In de Champions League verloor Real Madrid maar één van de laatste dertien thuisduels. Opvallend genoeg incasseerde de Spanjaarden in de laatste zes thuiswedstrijd (CL) minimaal één tegendoelpunt.

AS Roma zoekt de vorm

In de eerste speelronde van de Serie A boekte AS Roma ternauwernood een overwinning op Torino, maar sindsdien zijn de resultaten ronduit dramatisch te noemen. In het thuisduel tegen Atalanta Bergamo werd er gelijkgespeeld (3-3) en werd er bij AC Milan verloren met 2-1. En ook in de Champions League loopt het niet op rolletjes en verloor de ploeg in de laatste vier duels.

Statistieken

– Real Madrid verloor één van de laatste dertien thuisduels in de CL
– Real madrid kreeg in de laatste zes CL-thuisduels minimaal één tegendoelpunt
– AS Roma verloor de laatste vier uitduels in de Champions League
– AS Roma kreeg dertien tegentreffers in de laatste vier uitduels in CL