De Engelse club Manchester City werd opgericht in 1880 en staat momenteel bekend als één van de topclubs in de Premier League. Lange tijd was Manchester City slechts een degelijke middenmoter in de Engelse voetbalcompetitie, maar daar kwam verandering in. Dankzij de financieringen van de kapitaalkrachtige eigenaren uit het Midden-Oosten, beschikt de club over een groot budget en een bijzonder sterke selectie.

Alle thuisduels van Manchester City worden gespeeld in het Etihad Stadium. Bij elke wedstrijd zijn er 55.000 supporters aanwezig in het voetbalstadion. Met name de wedstrijden tegen Manchester United zijn extra belangrijk voor de fans, deze derby is dan ook één van de bekendste ter wereld.

Algemene informatie over Manchester City

Manchester City kent een blauw tenue, waarin het traditioneel al zijn thuiswedstrijden in afwerkt. Eigenaar van de club is de Abu Dhabi United Group, dat in de laatste jaren vele miljoenen euro’s in de voetbalclub heeft geïnvesteerd. Dit heeft wel het nodige succes opgeleverd, zoals de landstitel en vele winstpartijen in de Champions League. Bekende spelers die voor Manchester City uitkomen of ooit hebben gespeeld zijn Alan Oakes, Bert Trautmann, Kevin de Bruyne, Sergio Aguero, Vincent Kompany, Raheem Sterling, Robinho en Carlos Tevez.

Wedden op Manchester City

Bij de online bookmakers kunnen liefhebbers een weddenschap plaatsen op alle wedstrijden van Manchester City. Deze club speelt zijn duels in de Premier League, de Engelse bekertoernooien en in Europees verband. Er kan live worden ingezet maar ook voor de start van een duel. Online bookmakers geven iedereen de mogelijkheid om te wedden op de computer, smartphone en tablet. Nieuwe leden krijgen ook nog een welkomstbonus aangeboden, meestal gaat het om een stortingsbonus of een gratis inzet.