Voetbalclub AFC Bournemouth heeft in de loop der jaren enkele naamswijzigingen gekend, waaronder Boscombe FC en Bournemouth and Boscombe FC. AFC Bournemouth speelde vele seizoenen in de lagere niveaus, maar begon in 2009 aan een indrukwekkende opmars. Tegenwoordig komt de club zelfs uit in de Premier League, het hoogste voetbalniveau van het land.

AFC Bournemouth speelt de thuisduels in het zeer oude Dean Court stadion, dat zijn deuren in 1910 voor de eerste keer opende. Het stadion kent een capaciteit van om en nabij de elfduizend bezoekers. Met name de wedstrijden tegen Southampton zijn erg belangrijk voor de aanhang van AFC Bournemouth, maar ook de duels tegen Portsmouth zijn behoorlijk beladen.

Geschiedenis van AFC Bournemouth

In 1899 werd Boscombe FC opgericht, de voorloper van AFC Bournemouth. Opvallend genoeg zijn er geen documenten die kunnen bevestigen dat de club in dit jaar is opgericht. De voetbalclub begon in 1910 zijn duels te spelen op Dean Court, wat destijds nog enkel en alleen een grasveld was. Tegenwoordig staat er op deze plaats een stadion, welke nog altijd in gebruik is.

AFC Bournemouth maakte in 1923 zijn debuut in de derde divisie, tegenwoordig staat deze competitie bekend als de League One. AFC Bournemouth speelde bijna vijftig jaar lang in deze voetbalcompetitie. In 1948 boekte het wel een succesje door de tweede plaats te behalen in de derde divisie. In 1970 en 1975 en 2008 degradeerde de club naar de vierde klasse. In 2009 werd degradatie naar de vijfde divisie op een haar na ontlopen.

Toch bracht dat teleurstellende seizoen wel veel goeds. Binnen een tijdsbestek van zes jaar promoveerde de club diverse malen en wist het zelfs de Premier League te bereiken. In het seizoen 2016/2017 werd zelfs de negende plaats op het hoogste niveau bereikt.

Wedden op AFC Bournemouth

AFC Bournemouth speelt in de Premier League, waardoor jij op elke wedstrijd van de club kan inzetten bij één van de vele betrouwbare online bookmakers. Een weddenschap plaatsen is zo gedaan, bijvoorbeeld op de smartphone of tablet. Mocht je nog geen account hebben bij zo’n bookmaker, dan kan je in aanmerking komen voor een prachtige welkomstbonus.